Vereniging Preventie &
Bedrijfshulpverlening Nederland

Nieuws

NIEUWS

Nieuwe update: Algemene ledenvergadering verplaatst naar 2021

Het bestuur van de VPBN heeft 24 april een mail gestuurd naar al haar leden. Daarin staat dat de op 8 mei geplande algemene ledenvergadering (ALV) 2020 bij de Automotive Campus in Helmond geannuleerd is.

Zoals het er nu naar uitziet wordt de ALV 2020 verschoven naar het voorjaar 2021. Als de Conoraregels het toelaten wordt een nieuwe datum op deze website bekend gemaakt.

Security versus Safety: vluchtweg bewaken met behulp tijdvertraging?

Veel gebouwen zijn voorzien van een toegangscontrolesysteem. Een gebruiker kan goede redenen hebben om de in- en uitgangen van zijn gebouw te bewaken en niet zomaar toe te staan dat deuren voor vluchten eenvoudig open gaan. Dit kan conflicten opleveren.

Lees verder op brandveilig.com 

Reanimatie terug naar normale richtlijn

Voor de basale reanimatie (BLS) geldt het advies deze weer uit te voeren volgens de normale richtlijn inclusief beademen tenzij de centralist van de meldkamer ambulancezorg anders aangeeft.

Lees verder in de brochure van de Nederlandse Reanimatieraad.

Infobulletin 2020

Achter de schermen zijn wij druk bezig met het samenstellen van het (eerste) infobulletin van 2020. In tegenstelling tot de voorafgaande jaren, verschijnt het bulletin alleen op de website. Hierover wordt u zo snel mogelijk geïnformeerd.

5 + 9 =